Welkom op de website van de

Nederlandse Vereniging
voor Assisterenden in de
Mondziekten en Kaakchirurgie

Lang hebben we uitgekeken naar 3 november: de dag van ons én jullie Najaarscongres. Het thema was “Back to Basic” in het MST in Enschede.
Eerst hadden we de aanmeldingen met een heerlijke kop koffie met een krentewegge. Na een warm ontvangst stelde onze voorzitter de dagvoorzitter Dr Sajjad Walji voor.

De aftrap voor de sprekers was voor Sophie Kuijpers die heeft ons met de meest spannende foto’s meegenomen in de slijmvliesafwijkingen, en ook de M3s verwijderen onder sedatie, wat op de polikliniek toch een heel spektakel is .

Vervolgens mocht Dr Walji ons meenemen in de speekselklier afwijkingen, we weten er allemaal wel iets van maar deze beelden maken het toch wel bijzonder. We zijn na dit mooie leermoment gaan lunchen. De mensen van Medisch Spectrum Twente hadden goed gezorgd voor wat broodjes koud en warm, en wat gezonde stukken fruit. Heerlijk!

In de middag nam Dr Hossein Gheaminia ons mee in de kunst van het veilig verwijderen van M3s, gevolgd door Dr Frank van Velzen die liet zien hoe je veilig en op tijd een abces moet ontlasten.

En als laatste spreker kwam de Apotheker Dr. Lars Nijdam van het MST ons vertellen over pijnbestrijding, wat heel interessant was, vooral om te horen dat ook een teveel aan paracetamol giftig kan zijn.

Ons sluitstuk was de prijsuitreiking voor degene die zich het snelst had ingeschreven. Iedereen ontving een gepersonaliseerde goodiebag met een originele NVAMK mok! Afsluitend is er gezellig nagepraat met een borrel.

Heel veel dank aan het Medisch Spectrum Twente voor het beschikbaar stellen van hun mooie auditorium. En onze sponsoren:

MedicoCare, Dentalair en Dentaid.

Team NVAMK