deelnemers tijdens de quizz

Na een zeer geslaagd NVAMK najaarscongres 2018 in Helmond zijn de data voor onze congressen in 2019 nu bekend:

 

Vrijdag 17 mei 2019

NVAMK Voorjaarscongres in Hotel Breukelen

 

Vrijdag 8 november 2019

NVAMK Najaarscongres in Van der Valk Hotel Hoorn - Noord-Holland.

 

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk maar reserveer deze data alvast in je agenda!

 

Het NVAMK Najaarscongres vond plaats op vrijdag 2 november 2018 in De Traverse te Helmond.

We willen graag iedereen die naar Helmond is gekomen bedanken voor hun aanwezigheid!

Als bestuur kijken we terug op een zeer geslaagd congres.

De dag werd geopend door Jitske Nolte die een boeiende en soms grappige presentatie gaf over Unilaterale Condylaire Hyperplasie (UCH). UCH is een zeldzame aandoening die kan leiden tot toenemende asymmetrie van de onderkaak en het aangezicht.

Aansluitend werd er een zeer interessante en met vlagen komische presentatie gegeven over het plaatsen van implantaten. Wij waren zeer vereerd dat Walter van Breda uit België de lezing wilde geven “bio- LOGISCHE implantologie”. Met veel klinische voorbeelden en tips werd duidelijk gemaakt dat een betere voorzorg tot minder nazorg kan leiden.

De ochtend werd afgesloten met een kort reisverslag over De ScanCoveryTrial waar onze dagvoorzitter Willem Weijs aan mee heeft gedaan om geld in te zamelen voor oncologisch onderzoek.

ScanCoveryTrial - Kris kras door Scandinavië
De ScanCoveryTrial gaat in één week tijd kriskras door het prachtige Scandinavië. Tijdens deze week rijden we ruim 7.000 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius.

Met deze sponsor trip hebben ze meer dan 8000,- euro ingezameld. Wij als vereniging hebben dit goede doel met 500 euro gesponsord.

Na een geslaagde en lekkere lunch konden we weer van start met onze reis door de kaak.

Sajjad Walji had een mooi verhaal over het kaakgewricht en de mogelijkheden om deze te vervangen door middel van een kaakgewrichts prothese.

Melvin Maningky was onze laatste spreker die ons iets ging vertellen met betrekking op ons vakgebied, namelijk over het plaatsen van implantaten en het gebruik van bio oss en andere materialen.

Na een kopje koffie en thee met een overheerlijk Brabants worstenbroodje werd de dag luchtig en lachend afgesloten.

De buik- en lachspieren werden een half uur lang getraind met een komische verrassingsact. Geheel in het teken van Brabant en het carnaval heeft Dirk Kouwenberg, tonspreker, een hilarisch stuk opgevoerd over de SRV-tandarts.

Sinds 2016 sluiten we het plenaire deel af met een kleine loterij die dit jaar gesponsord werd door de artsen van de NVMKA. Onze dank hiervoor.

Daarnaast leek het ons een leuk idee om de snelste aanmeldingen voor het najaarscongres te belonen d.m.v. een prijsuitreiking.

Dit jaar waren de drie snelste inschrijvingen:

  • Linda Lentjes      -     RadboutUMC             -       Bon van de ICI Paris
  • Ester Nepelenbroek -     Jeroen Bosch zkh      -       Rituals pakket
  • Agnes Hovennier      -     Westfries Gasthuis   -       Tasje van Dentaid

Na dit prijzen festijn was het dan echt klaar en werd iedereen bedankt voor hun komst en uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje nog wat na te praten met elkaar.

Rond half 6 gingen ook de laatste mensen naar huis en kijken wij als bestuur terug op een zeer geslaagde, boeiende, interessante en gezellige dag!

Tot ziens!